Μαρία Φραγκάκη: Όταν η συν-ιδρύτρια του mother.gr εξομολογείται…

2Όπως γράφει και ο τίτλος αυτής της συνέντευξης η Μαρία Φραγκάκη έχει φτιάξει μαζί με την αδελφή της Εύη, το εγκυρότατο site για μητέρες και παιδιά, mother.gr, είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο Mad και συμμετέχει στο πάνελ της εκπομπής του alpha, Annita.gr, είναι υπερδραστήρια μαμά και κοινωνική…  Και ναι, θα μας μιλήσει για όλα αυτά και πολλά άλλα που πρέπει να  γνωρίζουμε γι’ αυτήν…

 The Kmagazine: Ας ξεκινήσουμε κάπως ανορθόδοξα, πριν μας συστηθείς…Ποιό είναι το τραγούδι που θα ήθελες να παίζεις -σχεδόν-καθημερινά στις εκπομπές σου, στο Mad Radio;
Μαρία Φραγκάκη: Νομίζω ότι αυτή την εποχή θέλω να ακούω συνέχεια το “Love runs out” από One Republic. Το λατρεύω, μου φτιάχνει τη διάθεση και την ημέρα!

 The Kmagazine: Τι είναι αυτό που σε εμπνέει στη μουσική και αποφάσισες να δουλέψεις ως ραδιοφωνική παραγωγός, αλλά και ως dj;
 Μαρία Φραγκάκη:  Tα πάντα για εμένα έχουν να κάνουν με τη μουσική. Θέλω πάντα να ακούω μουσική και έχω συνδέσει πολλά τραγούδια κατά καιρούς με φάσεις της ζωής μου. Ακόμα και όταν διάβαζα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, άκουγα πάντα μουσική. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που οι γονείς μου απορούσαν. Μόνο όταν πέρασα στο Πανεπιστήμιο, κατάλαβαν ότι τελικά δεν τους κορόιδευα. Ακόμα και για να ασχοληθω με τη δημοσιογραφία, αφορμή στάθηκε η μουσική. Ξεκίνησα κάνοντας συνεντεύξεις από διεθνούς φήμης dj’s και καλλιτέχνες της παγκόσμιας dance σκηνής.  Από τα πρώτα πρόσωπα που έκανα συνεντευξη ήταν ο dj Tiesto, πριν έρθει στη χωρα μας για την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων. Ακολούθησαν μεγάλα ονόματα όπως Faithless, Chemical Brothers, Frankie Knuckles και πολλοί ακόμη. Οπότε, η αγάπη μου για τη μουσική, ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για να ασχοληθώ τόσο με το ραδιόφωνο, όσο και με την τηλεόραση.

 The Kmagazine: Όμως είσαι-βασικά- δημοσιογράφος. Θέλεις να μας πεις λίγο την  πορεία σου; Είναι η ώρα να συστηθείς επίσημα….
Μαρία Φραγκάκη:  Δημοσιογράφος πάνω απ’όλα. Η δημοσιογραφική μου πορεία περιλαμβάνει πολλή τηλεόραση και πολλές και σημαντικές συνεργασίες, για τις οποίες είμαι περήφανη. Ως δημοσιογράφος, ξεκίνησα κάνοντας ρεπορτάζ και συνεντεύξεις. Αργότερα ήρθε η παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών, μουσικών και ψυχαγωγικών -χωρίς να σταματήσω να κάνω συνεντεύξεις- αλλά και η αρχισυνταξία και η δημοσιογραφική επιμέλεια εκπομπών.

Ξεκίνησα στον Alpha, ύστερα συνεργάστηκα με το Mega για κάποια χρόνια, μέχρι που επέστρεψα στον Alpha για αρχισυνταξία εκπομπής και για την παρουσίαση του δελτίου καιρού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Φέτος έχω την χαρά να ξανασυνεργάζομαι με τον Alpha, στην εκπομπή “ΑννίταGr”, η οποία προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα.

Βέβαια όλα αυτά τα χρόνια, έχω συνεργαστεί με εφημερίδες, όπως “Ελευθεροτυπία”, “Μetro”, “Ελεύθερο Τύπο”, καθώς και με περιοδικά όπως “Celebrity”, “Τηλεθεατής” και πολλά άλλα, όπου διατηρούσα τις στήλες μου. Τα τελευταία χρόνια έχω τις δικές μου στήλες στο site που αφορά μαμάδες και παιδιά, το mother.gr, όπου μοιράζομαι σκέψεις για τη μητρότητα και οχι μόνο. Και βέβαια έχω συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, Ρυθμό, Sfera, Λάμψη, Nitro,όπου έκανα τις εκπομπές μου, ενώ πλέον βρίσκομαι καθημερινά στο Mad Radio 106,2 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

1The Kmagazine: Και πριν 4 χρόνια έγινες μαμά…Το ονειρευόσουν; “Γεννήθηκες για να γίνεις μάνα”;
 Μαρία Φραγκάκη: Δεν ήταν κάτι που ονειρευόμουν από μικρή, δεν μπορούσα καν να φανταστώ πώς θα είμαι ως μαμά. Μου φαινόταν ένα πολύ μακρινό σενάριο. Η αλήθεια είναι ότι έγινα μαμά σχετικά νωρίς, καθώς με τον σύντροφό μου ήμασταν μαζί σχεδόν ένα χρόνο όταν έμεινα έγκυος. Ήταν κάτι που μας εξέπληξε ευχάριστα ωστόσο και κάθε μέρα συνειδητοποιούμε ότι το παιδί μας είναι ό,τι καλύτερο έχουμε κάνει στη ζωή μας και είναι η απόλυτη κινητήρια δύναμη για να κάνουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας, καθώς όλα γυρίζουν γύρω από εκείνον φυσικά.

Δεν νομίζω ωστόσο ότι κάποια γυναίκα “γεννιέται για να γίνει μάνα”, γιατί μέχρι να βιώσει τη μητρότητα δεν έχει ιδέα τί σημαίνει να είσαι μητέρα. Μάνα γίνεσαι μόλις φέρεις στον κόσμο το σπλάχνο σου, αλλά ουσιαστικά το καταλαβαίνεις αργότερα, που βλέπεις το μωρό σου να μεγαλώνει και που συνειδητοποιείς ότι αυτό το παιδί είναι κομμάτι σου και πονάς όταν πονάει, κλαις όταν δακρύζει και που εύχεσαι να μπορούσες να πάρεις μακριά του οτιδήποτε άσχημο θα μπορούσε να το πληγώσει.

 The Kmagazine: Στις περισσότερες γυναίκες όταν αποκτούν το παιδί τους, αλλάζει η κοσμοθεωρία τους. Συνέβη και σε σένα;
 Μαρία Φραγκάκη: Η αλήθεια είναι ότι από τότε που έγινα μητέρα, άλλαξε ο τρόπος που σκέφτομαι και που λειτουργώ σε ορισμένους τομείς. Κατ’αρχήν διαπίστωσα ότι καμία επιτυχία μου ή κατόρθωμά μου επαγγελματικό, δεν μπορεί να συγκριθεί με το μεγαλύτερό μου επίτευγμα, που είναι το παιδί μου. Όλα ξαφνικά φαντάζουν λιγότερο σημαντικά και δεν έχουν τη βαρύτητα που είχαν παλιά για εμένα. Είναι σαν να έχουν μπει κάποια πράγματα στη θέση τους και τα βλέπω πλέον στην πραγματική τους διάσταση. Συνειδητοποίησα ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με την αγκαλιά του γιου μου και πως ό,τι και αν έχει συμβεί μέσα στην ημέρα μου, αυτή η αγκαλιά θα τα εξαφανίσει όλα και θα με κάνει να ηρεμήσω.

 The Kmagazine: Και ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για την πιο μεγάλη επαγγελματική σου επιτυχία, την οποία μοιράζεσαι με την αδελφή σου, επίσης δημοσιογράφο, Ευη Φραγκάκη, το mother.gr. Πώς προέκυψε;
 Μαρία Φραγκάκη: Προέκυψε από την ανάγκη μας ως νέες μαμάδες να διοχετεύσουμε την ενέργεια, τις απορίες μας, τις επιθυμίες και τις… περιπέτειες μας σε μια ιστοσελίδα, που θα αποτελούσε σημείο αναφοράς και πληροφοριών για όλους τους νέους γονείς. Ξέρετε, το mother.gr, έπειτα από 4 χρόνια στο Διαδίκτυο, μπορεί να είναι πλέον υπερήφανο οτι έχει δυνατές υπογραφές ιατρών, επιστημόνων, γυναικολόγων, παιδιάτρων , ψυχολόγων, αλλά και όλα τα θέματα, που απασχολούν κάθε σύγχρονη γυναίκα, που είναι όχι μόνο μητέρα, αλλά παράλληλα, σύντροφος, γυναίκα καριέρας, φίλη και, πάνω από όλα, γυναίκα.

 The Kmagazine: Πόσο εύκολο είναι να καθιερωθείτε σε έναν τόσο δύσκολο χώρο, χωρίς να ανήκετε σε κάποιο όμιλο;
 Μαρία Φραγκάκη: Με πολλά ξενύχτια πάνω από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με ατελείωτη αγάπη για την οικογένεια και τις καθημερινές της ανάγκες και με τη συγκρότηση μιας ομάδας συνεργατών και δημοσιογράφων, μεγεθύνουμε κάθε μέρα την επιτυχία του mother.gr και ευχαριστούμε κυρίως όλους τους νέους γονείς, που μας εμπιστεύονται και ενημερώνονται από την ιστοσελίδα μας.

 The Kmagazine: Με όλες αυτές τις “υποχρεώσεις” , μένει χώρος και χρόνος για εσένα; Γιατί ωραία η καριέρα και η μητρότητα, αλλά πάνω από όλα είσαι γυναίκα!
 Μαρία Φραγκάκη: Ειδικά φέτος δεν μένει και πολύς χρόνος για εμένα,  αλλά δεν παραπονιέμαι και δεν γκρινιάζω. Ούτως ή άλλως, είναι το επάγγελμά μου τέτοιο, που πάντα εργαζόμουν πολύ… και είναι κάτι που μου αρέσει. Δεν είμαι από τις γυναίκες που θα μπορούσα να κάθομαι στο σπίτι. Όταν νιώθω δημιουργική, λειτουργώ και πολύ καλύτερα σαν μητέρα, άλλωστε. Φυσικά και θα ήθελα να έχω λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο, αλλά τώρα είμαι στη φάση που θα ήθελα να έχει το 24ωρο ακόμα 12 ώρες τουλάχιστον για να προλάβω τις υποχρεώσεις μου και να κοιμηθώ λίγο παραπάνω. Γιατί ως συνήθως, το πρώτο πράγμα που θυσιάζω για να προλάβω καριέρα και μητρότητα, είναι ο ύπνος!

 The Kmagazine: Και τώρα μερικές πιο ιδιαίτερες ερωτήσεις:

Α) Υποθετικά, σου δίνουν ένα εκατομμύριο ευρώ, τι θα έκανες;
 Μαρία Φραγκάκη: Θα εξασφάλιζα τις σπουδές του γιού μου αφ’ενός και αφ’ετέρου θα έκανα πολλά, αμέτρητα και αδιάκοπα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, κάτι που λατρεύω και προσπαθώ να κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Θεωρώ ότι τα ταξίδια είναι μόρφωση και δίνουν πολλά εφόδια στον άνθρωπο, καθώς του διευρύνουν τους ορίζοντες και το πνεύμα του.

Β) Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις μία ερώτηση από τον οποιοδήποτε στον κόσμο (εν ζωή ή μη), ποιος θα ήταν και τι θα τον ρωτούσες;
 Μαρία Φραγκάκη: Θα ρωτούσα τον Kurt Cobain αν όντως αυτοκτόνησε ή αν δολοφονήθηκε, όπως υποστηρίζουν κάποιες θεωρίες συνωμοσίας.

 The Kmagazine: Και τέλος, τι να περιμένουμε από σένα αυτή την τηλεοπτική σαιζόν;
 Μαρία Φραγκάκη: Φέτος βρίσκομαι στην τηλεόραση του Alpha, κάθε Σαββατοκύριακο από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα, στην εκπομπή AννίταGr. Είναι μια εκπομπή τηλε-εφημερίδα, με άφθονη επικαιρότητα και θέματα από την Ελλάδα και τον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενη που μετά πό μια μικρή διακοπή,  ξανασυνεργάζομαι με τον  Alpha, γιατί είχαμε και στο παρελθόν μια πολύ όμορφη και μακροχρόνια συνεργασία. Ραδιοφωνικά από τον περασμένο Μάιο βρίσκομαι στο Mad Radio 106,2 καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζω και τηλεοπτική εκπομπή στην τηλεόραση του Mad.

You may also like