Νίκη Παπανικολάου: “Η Ελληνίδα έχει πλέον συνειδητοποιήσει τη σημασία της γυμναστικής στην καθημερινότητά της”

DSC_2740Η Νίκη Παπανικολάου είναι μία δυναμική νέα επιχειρηματίας που ασχολείται με το ευ ζην, στην κυριολεξία. Αφενός έχει δημιουργήσει δύο χώρους άσκησης,    Ananea Pilates + Yoga Studio , και την εταιρεία διοργάνωσης events, Ladybug PR . Είναι λοιπόν μία γυναίκα που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς πηγαίνει κόντρα στη μιζέρια, προσπαθώντας να “φτιάξει” τη ζωή μας, με τον ωραιότερο τρόπο…

The Kmagazine : Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς έτσι ενεργά με τη Yoga και το pilates, καθώς δεν είναι αυτό που έχεις σπουδάσει!
Νίκη Παπανικολάου : Έχοντας εντάξει στη ζωή μου το Pilates από το 2008, επιθυμούσα να βρω έναν πλήρως αντιπροσωπευτικό χώρο εξάσκησης του, που θα μου θύμιζε λίγο πολύ.. το σπίτι μου..! Θεωρώ πως η άνεση σε τέτοιους χώρους καθώς και η ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού είναι το παν για να αντιδράσει σωστά το σώμα στην άσκηση. Έτσι πήρα την απόφαση μέσα σε μία μόνο ημέρα!

Οι σπουδές μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση το Hospitality από το ελβετικό κολλέγιο IHTTI, αποτέλεσαν τον οδηγό για να δημιουργηθεί ένας χώρος άσκησης και ευεξίας, δομημένος σύμφωνα με τα σωστά πρότυπα λειτουργίας μίας επιχείρησης. Με αυτόν τον τρόπο, η απόφασή έγινε στοίχημα, το οποίο μπορώ να πω με σιγουριά και μεγάλη χαρά πως κέρδισα!

The Kmagazine : Τι είναι αυτό που προσφέρουν αυτοί οι δύο τρόποι γυμναστικής στην καθημερινότητα μιας γυναίκας;
Νίκη Παπανικολάου : Η μέθοδος Pilates είναι αναγνωρισμένη για την αποκατάσταση της φυσικής γραμμής της σπονδυλικής στήλης, την ανακούφιση της έντασης, την αύξηση της εύρυθμης κυκλοφορίας, την ενδυνάμωση των μυών καθώς και την ενίσχυση της αίσθησης της ισορροπίας, της αυτοσυγκέντρωσης και του ελέγχου.

Σμιλεύοντας ομοιόμορφα τον κορμό και χωρίς να προσδίδει επιπλέον όγκο στο σώμα, κάτι που οι περισσότερες γυναίκες δεν επιθυμούν, το Pilates απαλλάσσει τον ανθρώπινο οργανισμό από πόνους, εξασφαλίζει ευημερία, δύναμη και καλή φυσική κατάσταση. Επιπλέον, έχει καθιερωθεί ως το ιδανικό συμπλήρωμα εκγύμνασης για καρδιαγγειακή άσκηση, αθλητική κατάρτιση και αποθεραπεία.

Η Yoga, από την άλλη πλευρά, βασίζεται στις αρχές της ευθυγράμμισης του σώματος, χαρίζοντας μυική τόνωση, ελαστικότητα, σύσφιξη και υγιείς αρθρώσεις, από τις οποίες υποφέρουν οι περισσότερες γυναίκες λόγω των πολλαπλών δραστηριοτήτων στην καθημερινότητα τους.
Φυσικά, το πιο σημαντικό αποτέλεσμα και των δύο πρακτικών είναι η ηθική ανάταση και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

The Kmagazine : Πόσο συχνά και σε ποιές ηλικίες μπορεί να κάνει η γυναίκα, αλλά και ο άνδρας,  Yoga ή/ και Pilates;
Νίκη Παπανικολάου : Τόσο η πρακτική της Yoga όσο και η πρακτική Pilates ενδείκνυνται και για τα δύο φύλα, καθώς επικεντρώνονται στον κορμό του ανθρώπινου σώματος, χαρίζοντας έλεγχο και δύναμη. Η ιδιαιτερότητα που διακρίνει τις δύο αυτές μεθόδους άσκησης δίνει το πλεονέκτημα εξάσκησης τους από άτομα εφηβικής έως και τρίτης ηλικίας.

Για την παραγωγή σωστών αποτελεσμάτων προτείνεται η άσκηση των δύο πρακτικών είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Η επανάληψη θα βοηθήσει το σώμα να γνωρίσει την άσκηση, να αντιδράσει σωστά σε αυτήν και να παράγει τα αποτελέσματα που περιμένουμε. Η σωστή στάση του σώματος, η απαλλαγή από τους πόνους και η αυτοπεποίθηση είναι μερικά από αυτά.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω πως η μέθοδος Pilates απευθύνεται και σε άντρες, ειδικά σε όσους δεν επιθυμούν να αποκτήσουν ένα εξαιρετικά μυώδες σώμα, όπως αυτό που δημιουργεί η χρήση βαρών.

Studio στο St.George Lycabettus

Studio στο St.George Lycabettus

The Kmagazine : Μίλησέ μας για τη συνεργασία σου με το St. George Lycabettus….
Νίκη Παπανικολάου : Η γνωριμία και η συνεργασία μου με το ξενοδοχείο St. George Lycabettus μετράει αρκετά χρόνια πίσω. Αφορμή ήταν η απασχόληση μου εκεί στα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα μετά το κολλέγιο. Λίγο καιρό πριν, μου έγινε πρόταση να αναλάβω το χώρο του Spa. Αμέσως γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός κέντρου άσκησης και ευεξίας στο χώρο αυτόν, πλήρως εναρμονισμένου με τη λειτουργία του κέντρου Spa. Την ιδέα αυτή αγκάλιασαν με χαρά και οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, που αναζητούσαν μία νέα πινελιά στο χώρο αυτόν. Έτσι, δεν άργησε να δημιουργηθεί ένας χώρος άψογης αισθητικής και τεχνολογίας που φιλοξενεί σήμερα το νέο χώρο του Ananea Pilates & Yoga!      

TheKmagazine : Πιστεύεις ότι η Ελληνίδα έχει συνειδητοποιήσει πόσο απαραίτητη είναι η γυμναστική στην καθημερινότητα της;
Νίκη Παπανικολάου :  Η σημερινή Ελληνίδα έχει σίγουρα συνειδητοποιήσει τη σημασία της γυμναστικής στην καθημερινότητά της, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα και αυτός είναι και ο λόγος που πήρα την απόφαση να προβώ και στη δημιουργία ενός δεύτερου χώρου. Αυτό φαίνεται από τον συνεχή αυξανόμενο ρυθμό εγγραφών στα προγράμματα γυμναστικής ήδη από τους πρώτους μήνες έναρξης των τμημάτων και όχι μόνο λίγο καιρό πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, όπως μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει.  Αυτό αποδεικνύει πως πλέον η ίδια κατανοεί ότι η γυμναστική είναι τρόπος απόκτησής καλύτερου επιπέδου ζωής και όχι απλώς ένα μέσο που θα ενισχύσει πρόσκαιρα την εμφάνισή της.

Επιπλέον, η Ελληνίδα αντιλαμβάνεται πως η γυμναστική βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων υγείας αλλά και πόνων, που αντιμετωπίζει καθημερινά στις πολλαπλές δραστηριότητές της. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι μια διέξοδος, ένας τρόπος εκτόνωσης και διασκέδασης. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε όλοι στις δύσκολες μέρες μου που διανύουμε…

Ananea Kolonaki team photo

Η ομάδα του Ananea στο Κολωνάκι

The Kmagazine : Παράλληλα ασχολείσαι και με τη διοργάνωση events;
Νίκη Παπανικολάου : Από τον Απρίλιο του 2009, και έχοντας δημιουργήσει τη δική μου εταιρεία event management με ανοιξιάτικο όνομα Ladybug PR αναλαμβάνω την προετοιμασία επαγγελματικών και προσωπικών κοινωνικών εκδηλώσεων καθώς και την παροχή οργανωτικών λύσεων.

H Ladybug PR, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, δημιουργεί μοναδικές, και φρέσκες  προτάσεις για κάθε εκδήλωση.  Μερικά από αυτά που αναλαμβάνουμε είναι Γάμος, βάπτιση, εταιρικές εκδηλώσεις, premium parties γενεθλίων, εγκαίνια, κ.α.. Επιπλέον, η εταιρεία ασχολείται και με ενέργειες ανάδειξης μίας εκδήλωσης, όπως την επιμέλεια διακόσμησης, δημιουργία εντυπωσιακών προσκλήσεων, προώθηση και διαφήμιση προϊόντος, επιμέλεια catering, κ.α.

Σκοπός μας είναι η παραγωγή ενός ιδιαίτερου αποτελέσματος στο οποίο ο πελάτης θα έχει προσθέσει μόνο την ιδέα!

The Kmagazine : Πόσο εύκολο είναι να “επιβιώσεις” στην αγορά, όταν τα οικονομικά περιθώρια έχουν στενέψει και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος;
Νίκη Παπανικολάου : Σίγουρα η σημερινή οικονομική κατάσταση έχει περιορίσει τις δυνατότητες να επιβιώσεις στην αγορά όπως επίσης και έχει ενισχύσει τον ανταγωνισμό σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο, η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε τιμές που έχουν απόλυτα προσαρμοστεί με τα νέα οικονομικά δεδομένα και το βιοτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα, αποτελεί από μόνο του την κινητήρια δύναμη για να συνεχίσω δυναμικά στο χώρο μου.  Θα έλεγα ότι είναι και μια πρόκληση για μένα, ούσα επιχειρηματίας, να επιβιώσω και να καταφέρω να ξεπεράσω τις δύσκολες  καταστάσεις της εποχής. Είναι σημαντικό όμως να προσπαθούμε και να μην κάνουμε πίσω στην πρώτη δυσκολία και να προσφέρουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία επιλογής από ποικιλία υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και προτάσεων στις καλύτερες δυνατές τιμές.

Ο χωρός του Ananea στη Γλυφάδα

Ο χωρός του Ananea στη Γλυφάδα

The Kmagazine : Πού αλλού μπορεί να παρακολουθήσουμε μαθήματα Yoga και  pilates, από τους εξειδικευμένους συνεργάτες σου, εκτος απο το St.George Lycabettus;
Νίκη Παπανικολάου : Για τους λάτρεις της Yoga και του Pilates, εκτός από το ξενοδοχείο St. George Lycabettus, λειτουργεί με επιτυχία και συνεχίζει για 3η χρονιά το Ananea Pilates + Yoga στην Γλυφάδα, ένας πλήρως οργανωμένος και άρτια εξοπλισμένος χώρος .

Εκτός από μαθήματα Pilates και Yoga, και στους δύο χώρους, μπορεί να παρακολουθήσει κανείς Zumba fitness, TRX, και μια νέα υπηρεσία Kick boxing fitness.

Η μόνη διαφορά που θα συναντήσει κανείς στον χώρο μας στη Γλυφάδα είναι ότι διαθέτουμε και τα μηχανήματα του Pilates (Reformer & Wunda chair), όπου τα μαθήματα γίνονται σε ατομικό επίπεδο ή σε γκρουπ των 2 ατόμων.

Θα πρότεινα σε όλους λοιπόν να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας, να θέσουμε μαζί νέους στόχους και να ξεφύγουμε έστω λίγο από το άγχος της καθημερινότητας.

Οι συνεργάτες μου θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς, μετατρέποντας την άσκηση σε διασκέδαση!

Περισσότερες πληροφορίες, στο Ananea Pilates + Yoga (Γούναρη 80, 1ος όροφος- Γλυφάδα) και Ladybug PR( για τη διοργάνωση event)

You may also like