Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, χρησιμοποίησε τα παντού

Ξινά, κίτρινα, ιδιαίτερα και αναγκαία, είναι λίγες από τις λέξεις που μας έρχονται όταν σκεφτόμαστε τα λεμόνια. Είτε είσαι φαν της οξύτητας τους είτε όχι, σε αυτό το σημείο να σε ενημερώσουμε ότι εκτός από τον κλασικό τρόπο που τα χρησιμοποιείς (δηλαδή στύβοντας τον χυμό πάνω από το φαγητό), μπορούν να λύσουν πολλά από τα καθημερινά σου προβλήματα. Έτοιμη να μάθεις και άλλες χρήσεις τους;

  1. Xρησιμοποίησε χυμό λεμονιού στα φρούτα που μόλις τα κόβεις παίρνουν καφέ απόχρωση

Σίγουρα και εσένα δεν σου αρέσει με το που κόβεις το μήλο, το αβοκάντο και τη μπανάνα, να γίνονται καφέ. Την επόμενη φορά που θα γευτείς ένα από τα παραπάνω, πασπάλισε τα με λίγο χυμό λεμονιού για να διατηρήσεις τη φρεσκάδα αλλά και το ζωντανό χρώμα τους.


2. Γυάλισε γρήγορα τα ασημικά σου

Βρήκες εκείνα τα ασημικά που σου είχε δώσει η μαμά σου με πολλή αγάπη , κρυμμένα μέσα στην αποθήκη. Σε προκαλούμε να τα βγάλεις έξω, αρχικά να τα ξεσκονίσεις και στη συνέχεια να τα γυαλίσεις με την voila, θα έχεις ένα φυσικό βερνίκι για τα ασημικά σου.

3. Διώξε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το ψυγείο σου

Καθαρίζεις το ψυγείο συνεχώς αλλά οι μυρωδιές δεν λένε να φύγουν; Τότε η λύση και πάλι βρίσκεται στα λεμόνια και στον χυμό τους. Τοποθέτησε σε ένα μπολ λίγο χυμό λεμονιού ή κομμένο λεμόνι και άφησε το να κάνει τη δουλειά του. Τόσο απλό!

4 .Χρησιμοποίησε τα στην διακόσμηση του σπιτιού ή ως γαρνιτούρα στα ποτά

2 σε 1! Κόψε αρκετές φέτες από λεμόνια και άφησε τα να στεγνώσουν. Στη συνέχεια μπορείς να τα περάσεις σε μια χειροποίητη γιρλάντα και να την διακοσμήσεις τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω στη βεράντα σου είτε να κρατήσεις κάποια και να τα έχεις ως γαρνιτούρα στα ποτά που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου, σε κάποιο πάρτι.

5. Κράτησε τις φλούδες για προσάναμμα στο τζάκι

Αυτό σίγουρα δεν το έχεις ξανακούσει! Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις για κάποιο λόγο αρκετή ποσότητα λεμονιών, κράτησε όλες τις φλούδες και κόψε σε μικρά κομμάτια. Οι φλούδες από λεμόνια είναι εξαιρετικά προσανάμματα και η αλήθεια είναι ότι λειτουργούν και ως άρωμα κάτι που δώσει στην ατμόσφαιρα του σπιτιού μια πιο χαρούμενη νότα.

Εσύ, τι θα δοκιμάσεις από τα παραπάνω;

Photo credits : UNSPLASH.COM

You may also like