2024: It’s all about that change… again!

Ω ναι… το 2024 θα είναι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές! Το χρειάζομαι, το νιώθω, το αισθάνομαι, το δουλεύω εδώ και καιρό στο μυαλό μου. Και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους και να βρούμε τη θέση μας… Αυτή που μας αξίζει κι όχι αυτή που θέλουν να μας βάζουν κάποιοι…

Το 2023 ήταν μία πολύ πολύ δύσκολη χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Με μεγάλες αλλαγές σε προσωπικό κυρίως επίπεδο.

Σε επαγγελματικό και φιλικό ήταν “γεμάτη” χρονιά. Πολλές προκλήσεις πολλές προσκλήσεις, πολύ ποτό, φαγητό και glitter. Πολλά γέλια, αρκετά δάκρυα, πολλές αγκαλιές- που μας είχαν λείψει τις προηγούμενες χρονιές λόγω covid. Φέτος, γνωρίσαμε τα πιο απίστευτα προϊόντα ομορφιάς, τις τελευταίες τάσεις της μόδας, είδαμε ταινίες κι αποκτήσαμε εμπειρίες που θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μας και ίσως δεν δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Γιατί, νομίζω (και θα συμφωνήσουν αρκετοί) ότι οι πιο σημαντικές στιγμές είναι αυτές που δεν τις μαθαίνει ο πολύς ο κόσμος, αυτές που δεν “προλαβαίνεις” να ανεβάσεις στα social media, γιατί τις ζεις με όλη σου την ψυχή. Και μπορεί να υπάρχουν στο κινητό σου οι φωτογραφίες και να τις κοιτάς με κάθε ευκαιρία, αλλά είναι ο χαρές σου (και οι λύπες σου) που είναι “δικές σου”, με τους ανθρώπους που τις έζησες. Και δεν θα είναι οι ίδιες ξανά. Και θα συγκινηθείς και θα κλάψεις. Και μετά από αυτά θα βγεις πιο δυνατός και θα αντιμετωπίσεις την επόμενη μέρα ως μία νέα πρόκληση. Και θα αγαπήσεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου που τα κατάφερες κι αυτή τη μέρα, κι αυτόν τον μήνα, κι αυτή τη χρονιά. Όχι απλά επέζησες αλλά κατάλαβες πόσο δυνατός είσαι και πόσα μπορείς να καταφέρεις.

Το 2023 μας χάρισε κι υπέροχα ταξίδια ανά την Ελλάδα. Γνωρίσαμε καινούργια μέρη με τον Παύλο και τα απολαύσαμε με πολύ αγαπημένους ανθρώπους. Δεθήκαμε με κάποιους περισσότερο, απομακρυνθήκαμε συνειδητά από άλλους… και ψάξαμε περισσότερους λόγους να χαμογελάμε.

Ήταν, όμως, και μία χρονιά με δυσκολίες, προβληματισμούς, αποχωρισμούς, “εξαφανίσεις” κι ωρίμανσης (σε κάποιους τομείς).

Και τελειώνει με έναν περίεργο τρόπο… Μέσα από όλες αυτές τις διακυμάνσεις και τα παιχνίδια της τύχης, το παζλ σιγά-σιγά ολοκληρώνεται και αναμένουμε το 2024 έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε … με δύναμη και χαμόγελο. Ψάχνουμε και βάζουμε τους στόχους μας, παίρνουμε τις αποφάσεις μας (σωστές ή λανθασμένες) και προχωράμε μαζί…

Αυτό το editorial είναι για μένα μία ευκαιρία να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου κι αυτή τη χρονιά. Πάνω από όλα τον Παύλο μου, την “ψυχή” μου που με κάνει να κλαίω από τα γέλια και μπορεί επίσης με την ίδια ευκολία να “με βγάλει από τα ρούχα μου”, την οικογένεια μου που είναι το στήριγμά μου σε όλα τα επίπεδα και ξέρω ότι μπορώ να βασίζομαι πάνω τους.

Αυτή η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, όσοι μας γνωρίζετε προσωπικά ξέρετε τους λόγους. Όμως μας έδεσε ακόμα περισσότερο και μας έμαθε πολλά πράγματα. Κυρίως πόσο απότομα μπορεί να χρειαστεί να ωριμάσεις και να αντιμετωπίσεις καταστάσεις που δεν ήθελες.

Οι φίλοι μου ξέρετε ποιοι είστε…δεν θα σας καταγράψω. Είστε όσοι χρειάζομαι και είστε … πολύ καλοί! Φέτος το δείξατε με το παραπάνω. (Όσοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από αυτή την κατηγορία, λυπάμαι ειλικρινά… στεναχωρήθηκα αλλά όπως είπε κάποιος “ο καθένας κάνει τις επιλογές του και βάζει τις προτεραιότητες του”.)

Τι ζητώ για τη νέα χρονιά; Υγεία… Τύχη… και Αγάπη. Ναι, χρειαζόμαστε να νιώθουμε την αγάπη από τους ανθρώπους που νοιαζόμαστε. Να είναι interactive τα συναισθήματα, να μην είναι κανείς παραπονεμένος. Μην φοβάστε να δείξετε τα συναισθήματα σας και να εκφράσετε τις σκέψεις σας.

Και τι σας εύχομαι; Αυτό που επιθυμείτε, να το ζήσετε …όπως επιθυμείτε!

Καλή μας χρονιά…

You may also like