3 τρόποι για να απολαύσουμε ουσιαστικά την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Τι σας έρχεται στο νου όταν ακούτε την λέξη Χριστούγεννα; Προσωπικά, η πρώτη σκέψη που επιστρέφει από τις αναμνήσεις παλιότερων χρόνων είναι οι μυρωδιές του σπιτιού. Τα γλυκά με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας ή τα κεριά από βανίλια και τζίντζερ…Οι υπέροχες μυρωδιές του σπιτιού αυτές τις ημέρες δίνουν ζεστασιά και θαλπωρή στο σπιτικό μας και αυτό οδηγεί σε μια ωραία ατμόσφαιρα… Η ανάμνηση ενός αρώματος μπορεί να μας φέρνει ευχάριστες εικόνες απογειώνοντας την διάθεση μας. Τρία βήματα που μπορεί να μας φτιάξουν την διάθεση ακόμη περισσότερο..

Εστιάζοντας στην οικογένεια

Μπορεί να είμαστε ήδη κλεισμένοι στο σπίτι εδώ και ένα μήνα και να νιώθουμε πως περνάμε αρκετές ώρες με την οικογένεια μας…Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το έχουμε καταφέρει επιτυχώς. Η σωστή επικοινωνία με τα παιδιά μας ή τον σύντροφο μας δεν αφορά την ποσότητα των ωρών αλλά την ποιότητα τους. Ας έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλον και ας χαρούμε αυτές τις γιορτές ακούγοντας τις επιθυμίες τους και τους προβληματισμούς τους ώστε να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας. Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από αυτό!

Χορέψτε!

Θα μου πείτε πως φέτος να μην έχουμε τόση όρεξη λόγω των συνθηκών! Παρόλα αυτά, η μουσική είναι κινητήριος δύναμη είτε ως ζευγάρι που χορεύει ένα τανγκό σε μια ρομαντική βραδιά είτε οικογενειακώς. Ακούστε χριστουγεννιάτικαη μουσική ή αλλιώς pop/ rock και ξεσηκωθείτε! Η μουσική είναι μεταδοτική όπως το χαμόγελο, με λίγη φαντασία και όρεξη… όλα γίνονται καλύτερα.

Εκφράστε την αγάπη σας

Με μονοπώλιο τον κορωνοιό όλο αυτό το διάστημα και την απόσταση που κρατάμε ο ένας από τον άλλο, ξεχάσαμε πολλά! Όπως να αγκαλιαζόμαστε, να φιλιόμαστε και ίσως να κόπηκαν τα πολλά “σ ’αγαπώ”. Αν κάποιος που αγαπάτε είναι μακριά σας ή κρατάτε την απόσταση λόγω του covid για την προφύλαξη σας… πείτε του λίγο πιο συχνά το “σ’ αγαπώ”. Το έχουμε όλοι ανάγκη… Μην διστάζετε και μην ντρέπεστε, ειδικά αν δεν το λέγατε ποτέ τόσο συχνά. Είναι μια λέξη όμορφη που σε γεμίζει χαρά όταν την λες και σου θυμίζει ότι ο σύντροφος, φίλος, συγγενείς είναι μέσα στην αγκαλιά σου. Κι εγώ “Σας αγαπώ!”

Καλές Γιορτές!

Photo credits: @paige_cody / unsplash

You may also like