3+1 εύκολοι τρόποι να βελτιώσεις την συγκέντρωση σου

Δεν έχει σημασία αν δουλεύεις μόνη στο σπίτι ή σε ένα γραφείο γεμάτο κόσμο…Γιατί τελικά η συγκέντρωση για κάποιους ανθρώπους είναι μια περίπλοκη εξίσωση που χρόνια δυσκολεύονται να λύσουν. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή τη κατηγορία, δεν έχεις παρά να το αντιμετωπίσεις. Nα το πολεμήσεις και στο τέλος να κάνεις την συγκέντρωση, τη νέα αγαπημένη σου φίλη. Άλλωστε όλα είναι στο μυαλό, σωστά;

1. Εκπαίδευσε το μυαλό σου

Το μυαλό, ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι μια “μηχανή” που πρέπει συνεχώς να συντηρείται, έτσι ώστε όσο περνούν τα χρόνια να υπάρχει χωρίς να χάνει σημαντικές λειτουργίες του. Όποτε έχεις χρόνο, κλείσε την τηλεόραση, άφησε λίγο το κινητό σου στην άκρη και κάνε κάτι διαφορετικό. Κάτι που θα έχει θετική επίδραση στο μυαλό σου. Για παράδειγμα λύσε γρίφους με λέξεις, παίξε σταυρόλεξο ή παζλ. Προσπάθησε να λύσεις δύσκολα προβλήματα και βάλε το μυαλό σου να δουλέψει αλλά και να είναι σε εγρήγορση. Με αυτόν τον τρόπο και σε βάθος χρόνου θα δεις πόσο θα βελτιωθεί τόσο η μνήμη όσο και η συγκέντρωση σου!

2. Αποσυνδέσου λίγο από τα social media

Αν η δουλειά σου δεν απαιτεί να είσαι συνδεδεμένη συνεχώς στα social media… Τότε προσπάθησε να τα αποχωριστείς για τις ώρες που θες να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά ή εργασία και επιθυμείς το 100% της συγκέντρωσης σου. Όταν τσεκάρεις και τσεκάρεις και ξανατσεκάρεις τις ειδοποιήσεις σου, χάνεις πολύτιμο χρόνο. Παράλληλα η συγκέντρωση σου κάνει φτερά. Δεν πειράζει για λίγο χρονικό διάστημα να μην μπεις στο Instagram ή στο Facebook, δεν χάθηκε και ο κόσμος σε σχέση με την συγκέντρωση σου.

3. Κάνε ένα διάλλειμα

Όταν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι η συγκέντρωση σου δεν είναι στα επίπεδα που επιθυμείς… απλά κάνε ένα μικρό διάλειμμα. Μην πιέζεις τον εαυτό σου, γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι να μην είσαι 100% λειτουργική. Πολλές φορές το μυαλό θέλει και αυτό το διάλλειμα του σε συγκεκριμένα σημεία, έτσι ώστε να επανέλθει στη “δουλειά” πιο δυναμικά και συγκεντρωμένα.

4. Ανάπνευσε και μείνε ήρεμη

Τις στιγμές που νιώθεις ότι η συγκέντρωση σου πάει περίπατο ξεγέλασε το μυαλό σου και πάρε βαθιές αναπνοές. Όταν είσαι ήρεμη και στέλνεις αυτό το μήνυμα στον εγκέφαλο, τότε αυτό θα καταλάβει και εσύ στη συνέχεια θα είσαι πιο αποδοτική και συγκεντρωμένη. Η συγκέντρωση είναι μια κατάσταση που για να δεις τα αποτελέσματα που θες, οφείλεις να είσαι ήρεμη και να μην σε καταβάλλει το άγχος και το στρες.

Featured image: PEXELS.COM

You may also like