5 εύκολοι τρόποι για να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες σου

Ας ξεκινήσουμε δυναμικά αυτή την εβδομάδα… αντιμετωπίζοντας οποιοδήποτε “θεματάκι” μας εμποδίζει στο να αγαπήσουμε τον εαυτό μας!

Οι ανασφάλειες μας τείνουν να προέρχονται από τους βαθύτερους φόβους μας ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί και αν δεν μάθουμε πως μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα συναισθήματα στο τέλος δεν θα μπορούμε να τα εξασθενίσουμε και δυστυχώς να ”τρώνε” ενέργεια από την καθημερινότητα μας. Αν νιώθεις ότι οι ανασφάλειες κυριεύουν τη ζωή σου και κάπως χάνεις τον έλεγχο, check παρακάτω 5 εύκολους τρόπους για να τις απομακρύνεις μια και καλή!

Πώς θα πεις αντίο στις ανασφάλειες σου;

Βρες την βασική αιτία

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γεννιέται με ανασφάλειες και αυτό γιατί οι ανασφάλειες δημιουργούνται και στη συνέχεια βασίζονται στις εμπειρίες μας. Με τη βοήθεια κάποιου ειδικού ή και μόνη σου, προσπάθησε να βρεις την βασική αιτία που νιώθεις ανασφαλής. Αυτό σίγουρα είναι το πρώτο και το πιο βασικό βήμα για να ξεπεράσεις κάθε είδους ανασφάλεια και να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

Δεν είσαι μόνη σε αυτό

Μπορεί να πιστεύεις ότι είσαι η μόνη που νιώθεις ανασφάλειες αλλά αυτό δεν ισχύει αφού στην πραγματικότητα όλοι οι άνθρωποι νιώθουν σε διαφορετικό τομέα ο καθένας. Μερικοί είναι πιο επιρρεπείς στις ανασφάλειες και μερικοί έχουν μάθει να τις ξεπερνούν με επιτυχία, το θέμα είναι ότι αυτό το αρνητικό συναίσθημα υπάρχει και είναι καθολικό. Γι΄ αυτό μη ντρέπεσαι, μίλα γι’ αυτό και αντιμετώπισε το!

Αντιμετώπισε τις ανασφάλειες σου για να τις νικήσεις στη συνέχεια

Άκουσε για λίγο τη φωνή μέσα σου και πως μιλάς με τον εαυτό σου και γιατί όχι προσπάθησε να κάνεις ένα εσωτερικό διάλογο μαζί του. Ανάλυσε τις σκέψεις σου, σκέψου όλες τις εμπειρίες, τα λάθη και τα σημαντικά πράγματα που έχεις πετύχει έως σήμερα και αντιμετώπισε τις ανασφάλειες σου. Όταν το καταφέρεις θα νιώσεις δυνατή σοφή και έτοιμη να εξαλείψεις την ψεύτικη δύναμη που φαίνεται να φέρουν οι ανασφάλειες.

Απάντησε, μην αντιδράς

Όταν αντιδράς σε ένα αίσθημα ανασφάλειας, του δίνεις δύναμη και επιπλέον χώρο για μην νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Για να μην χάσεις λοιπόν τον έλεγχο δοκίμασε να μην αντιδράσεις αλλά να απαντήσεις με τον δικό σου τρόπο. Προσπάθησε ακόμα να το ελαφρύνεις λίγο, προσθέτοντας χιούμορ στην απάντηση σου.

Πίστεψε στον εαυτό σου

Ένα είναι το σίγουρο, κανένας δεν μοιάζει με εσένα γιατί απλά είσαι μοναδική. Το μόνο που έχεις να κάνεις από εδώ και στο εξής είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου και να νιώσεις πιο δυνατή και μοναδική από ποτέ. Ανάδειξε τα θετικά στοιχεία σου και άσε τα αρνητικά να φύγουν σιγά – σιγά με την σειρά τους.

Αυτοπεποίθηση λοιπόν και όλα θα πάνε καλά!

Photo credits: @erika_boldrin (instagram)

You may also like