5 Ιδέες για να περάσουμε όμορφα Σάββατο βράδυ στο σπίτι

Μέχρι τώρα κάναμε σχέδια από την αρχή της εβδομάδας κιόλας για το πώς θα περάσουμε το σαββατόβραδό μας… Μία καινούρια ταινία στο σινεμά, ένα ρομαντικό γεύμα με τον/τη σύντροφό μας, playdates για τα παιδάκια… Δυστυχώς για την ώρα αυτές οι δραστηριότητες μένουν στον πάγο. Και βέβαια, η τεχνολογία δεν είναι πάντα με το μέρος μας. Γνωρίζετε τη νέα τάση λέγεται doom scrolling, κατά την οποία διαβάζουμε συνεχώς άρθρα αναφορικά με την πορεία της πανδημίας; Δεν παύει, όμως, να είναι Σάββατο, και το Σάββατο σημαίνει ξεγνοιασιά, έστω κι υπό αυτές τις συνθήκες. Αντί, λοιπόν, να αφήσουμε τον εαυτό μας να “βουλιάξει” με όσα ακούμε και διαβάζουμε, μήπως να κάναμε κάτι που θα φτιάξει τη δική μας διάθεση, αλλά και των αγαπημένων μας;

               01 Ας φτιάξουμε κάτι ιδιαίτερο για φαγητό κι επιδόρπιο.

Μπορεί το αγαπημένο μας εστιατόριο να έχει κλείσει, όμως το να αφιερώσουμε χρόνο και μεράκι σε μία νέα συνταγή αποδεικνύεται μία δημιουργική δραστηριότητα. Και κυρίως, θα έχει γίνει με αγάπη!

               02 “Πού είχα μείνει σε αυτό το βιβλίο; Α, ναι!”.

Είτε είμαστε στο γραφείο είτε εργαζόμαστε από το σπίτι, ο υπολογιστής – κι οι οθόνες πάσης φύσεως – έχω σχεδόν κατακτήσει την καθημερινότητά μας. Το Σάββατο, όμως, έχουμε κάθε δικαίωμα να τα κλείσουμε όλα αυτά (όλα, όμως!) και να επιτρέψουμε στο μυαλό μας να ταξιδέψει στον κόσμο και σε τόπους φανταστικούς ζώντας κάθε λογής περιπέτεια. Μπορούμε, επίσης, να το “εκπαιδεύσουμε” ώστε να υιοθετήσουμε ένα πιο νηφάλιο mindset. Ένας πολύ καλός τίτλος που προτείνω είναι το “Thinking, Fast and Slow” του Daniel Kahneman.

               03 Ώρα για Monopoly!

Καλά και τα video games, δε λέω, αλλά πόσο καιρό έχετε να φτιάξετε ένα παζλ μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια ή να παίξετε ένα παιχνίδι με τράπουλα κι επιτραπέζια; Ώρα να βγουν από το λήθαργό τους! Μάλιστα, πλέον κυκλοφορούν και special versions κλασσικών παιχνιδιών όπως η Monopoly. Eκείνη τη “Game Of Thrones” version τη γλυκοκοιτάζω!

               04 Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις ποιο hobby σου ταιριάζει.

Μία απασχόληση όπως η κατασκευή κοσμημάτων, το πλέξιμο ή η κηπουρική λειτουργεί εξαιρετικά κι ως διαλογισμός. Kαθώς μας ηρεμεί και μας γεμίζει ικανοποίηση κι αυτοπεποίθηση.

               05 Γιατί όχι και λίγο pampering;

Ναι, θα θέλαμε πάρα πολύ να ανανεώσουμε τα μαλλιά μας στο κομμωτήριο ή να απολαύσουμε ένα μασάζ. Όμως με υλικά που ήδη υπάρχουν στο σπίτι ή που μπορούμε πολύ εύκολα να προμηθευτούμε, μπορούμε να διαμορφώσουμε το δικό μας spa evening. Μία μάσκα για τα μαλλιά ή το πρόσωπο ή ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια…Mπορούν να φτιάξουν αμέσως τη διάθεσή μας και φυσικά να καταλαγιάσουν το μυαλό που “τρέχει”!

               Η περίοδος του lockdown είναι χωρίς αμφιβολία απαιτητική, αν μη τι άλλο. Κανείς, όμως, δε μας λέει πως δε μπορούμε να τη διανύσουμε με το δικό μας μοναδικό τρόπο ώστε εμείς κι οι δικοί μας να μη χάσουμε το χαμόγελό μας!

Photo credits: @raflfc (unsplash)

You may also like