5 στόχοι που θέλουμε να εκπληρώσουμε τη νέα χρονιά

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε κι αυτήν τη χρονιά, είναι βέβαιο πως όλοι μας κοιτάμε πίσω και σχεδιάζουμε όσα θέλουμε να αλλάξουμε το 2022. Και μετά από μία ακόμη δύσκολη χρονιά, είναι λογικό να ελπίζουμε πως η κατάσταση φέτος θα είναι καλύτερη. Τι θέλουμε να είναι διαφορετικό για εμάς φέτος; Αν σκέφτεστε τι θέλετε να προσθέσετε στη λίστα σας, σας προτείνουμε μερικές ιδέες ώστε αυτός ο νέος χρόνος να είναι η αρχή κάτι ακόμη καλύτερου για το μέλλον μας.

01. Να μείνουμε πιστοί στα resolutions μας.

Συνήθως τα resolutionsαφορούν αλλαγές στον τρόπο ζωής μας ώστε αυτή να γίνει καλύτερη. Και κατά 99% θέλουν δουλειά για να επιτευχθούν! Αυτή τη χρονιά μπορούμε να δείξουμε πειθαρχία και να ορίσουμε κάποιες προθεσμίες ώστε στο τέλος κάθε μήνα να μπορούμε να διαπιστώσουμε πόσο κοντά είμαστε στο να τον επιτύχουμε.

02. Να ταξιδέψουμε περισσότερο.

Το 2020 και το 2021 η ιδέα ενός ταξιδιού, ακόμη και σε έναν κοντινό προορισμό έμοιαζε σχεδόν σαν όνειρο. Ευελπιστώντας πως αυτή τη χρονιά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα και θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα σχέδια, είναι ευκαιρία να οργανώσουμε περισσότερα ταξίδια. Και πάλι, δε μιλάμε απαραίτητα για υπερατλαντικά ταξίδια, αλλά για προορισμούς κι εμπειρίες που θα μας δώσουν νέες οπτικές, που θα μας βοηθήσουν να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και βεβαίως να χαλαρώσουμε.

  03. Να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας.

Τα όνειρα είναι συνυφασμένα με το άπιαστο… ΟΧΙ! Τα όνειρα είναι η προσδοκία του νέου που θα μας κάνει ευτυχισμένους! Όποιο κι αν είναι το δικό μας όνειρο (είτε μία νέα δουλειά, είτε νέα χόμπι είτε να δημιουργήσουμε κάτι) είναι καιρός να το διεκδικήσουμε! Αρκεί, όπως με τα resolutionsμας, να δείξουμε υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα ώστε να κάνουμε κάθε βήμα για τα πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας σωστά.

   04. Να εστιάσουμε σε ό,τι είναι σημαντικό για εμάς.

Αν είναι κάτι που πρέπει να εκτιμήσουμε από την εμπειρία του κορωνοϊού είναι πως μας δίδαξε τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή μας. Και δεν είναι άλλα από την υγεία μας, την ευτυχία μας αλλά και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Κι εφόσον τα πράγματα βελτιωθούν τη νέα χρονιά, τότε θα είναι η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τις απαραίτητες ισορροπίες ώστε να τα χαιρόμαστε όλα αυτά.

   05. Να κάνουμε αποταμίευση.

Σε μία περίοδο που η οικονομική αβεβαιότητα κυριαρχούσε, η ύπαρξη ένα “μαξιλαριού ασφαλείας” προσέφερε μία αίσθηση ανακούφισης. Αυτή τη χρονιά, λοιπόν, μπορούμε να προσαρμόσουμε ένα προσεγμένο πλάνο αποταμίευσης στο οποίο βεβαίως και θα μένουμε πιστοί – όχι μόνο για μία ώρα ανάγκης αλλά και για να κάνουμε ένα δώρο στο εαυτό μας λίγο πριν το τέλος της για να γιορτάσουμε αυτήν την επιτυχία.

               Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκεφτείτε τι θέλετε να επιτύχετε φέτος και να βάλετε τα δυνατά σας για να το πετύχετε ώστε σε ένα χρόνο από τώρα να κοιτάξετε πίσω στο χρόνο ευτυχισμένοι κι αποφασισμένοι για νέες προκλήσεις!

               Πηγή: Career Girl Daily

Featured image: unsplash.com/@timmossholder

You may also like