5 τρόποι να αλλάξεις την διάθεση σου τώρα

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς λίγο πιο βαριά – όσον αφορά την διάθεση σου – και άλλες μέρες που από τη μια στιγμή στην άλλη ‘’πέφτεις’’ χωρίς να έχεις συγκεκριμένο λόγο. Είναι απολύτως φυσιολογικό μιας και όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες. Την επόμενη φορά που νιώθεις ότι δεν είσαι στα καλύτερα σου, κάνε κάτι από τα παρακάτω και θα δεις την διάθεση σου να αλλάζει στο λεπτό.

  1. Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι και χόρεψε

Τα πράγματα είναι απλά. Αν νιώσεις down,βάλε το αγαπημένο σου κομμάτι (να είναι κάπως ρυθμικό), σήκω από τον καναπέ σου και ξεκίνα να χορεύεις. Νιώσε το τραγούδι σε όλο σου το κορμί, άδειασε το μυαλό και απλά ζήσε την στιγμή. Και επειδή ο συγκεκριμένος τρόπος είναι δοκιμασμένος, βάλτο ξανά αλλά αυτή τη φορά λίγο πιο δυνατά. Θα δεις ότι η διάθεσή σου θα αλλάξει αμέσως, προς το καλύτερο.

  • Δώσε μια αγκαλιά διαρκείας σε κάποιον που αγαπάς

     Έρευνες έχουν δείξει ότι η αγκαλιά μπορεί να απομακρύνει το στρες και είναι πηγή χαράς και ευτυχίας. Έτσι την άλλη φορά που θα νιώσεις την διάθεση σου να πέφτει, πάρε μια αγκαλιά μακράς διάρκειας ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Αμέσως θα νιώσεις καλύτερα και να δεις που θα θες κι άλλη αγκαλιά.

  • Μίλησε με τον κολλητό/κολλητή σου

Οι φίλοι μας είναι αυτοί με τους οποίους περνάμε καλά, λέμε τα νέα μας, τους ακούμε, ανοιγόμαστε και γενικά είμαστε ο εαυτός μας. Ε, την στιγμή που νιώθεις ότι δεν είσαι και τόσο καλά, πάρε τηλέφωνο τον κολλητό ή την κολλητή σου και μιλήστε για άσχετα πράγματα, για δικά σας πράγματα. Το μυαλό σου θα ξεχαστεί και μόλις το κλείσεις θα είσαι καλύτερα.

  • Κάνε κάποια σωματική άσκηση

Μην το σκέφτεσαι πολύ! Γυμνάσου με οποιοδήποτε τρόπο. Βγες έξω, περπάτησε, τρέξε, κάνε γυμναστική στα όργανα του δήμου σου ή κάνε το αγαπημένο χόμπι, ή άθλημα. Μόλις τελειώσεις την γυμναστική σου, θα απορείς γιατι προηγουμένως είχες τόση κακή διάθεση.

  • Άλλαξε την διακόσμηση σε κάποιο μέρος του σπιτιού σου

Μήπως είναι καιρός να μετακινήσεις εκείνη την βιβλιοθήκη απέναντι από τον καναπέ σου, αλλά και να αλλάξεις επιτέλους και την κουρτίνα του μπάνιου σου; Η κατάλληλη στιγμή να κάνεις διακοσμητικές παρεμβάσεις είναι όταν δεν έχεις τέλεια διάθεση. Δοκίμασε το λοιπόν και θα μας θυμηθείς!

Photo credits: @Priscilla Du Preez

You may also like