6 θεμελιώδεις τομείς για μία επιτυχημένη ζωή σύμφωνα με πετυχημένες γυναίκες

Ας το παραδεχθούμε: η επιτυχία είναι μία φιλοδοξία κοινή για όλους μας. Ποιός δε θέλει να δηλώνει περήφανα πως δουλεύοντας σκληρά κατάφερε και πέτυχε τους στόχους τους σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο; Η επιτυχία, όμως, είναι κάτι στο οποίο πρέπει να αφοσιωνόμαστε κάθε στιγμή για να τη διατηρήσουμε… Αντί να επαναπαυόμαστε όταν την κατακτήσουμε. Όσες δεξιότητες κι αν κοσμούν το βιογραφικό μας, πάντα υπάρχει περιθώριο να κερδίσουμε αυτό το “κάτι παραπάνω”. Και κάποιες διάσημες κυρίες αυτό το γνωρίζουν καλά. Τι θα λέγατε να… παραδειγματιστούμε;

Το well being σε προτεραιότητα

01 Η Sheryl Sandberg, διευθύνουσα σύμβουλος του Facebook, υποστηρίζει πως η εκπαίδευση δεν ολοκληρώνεται κατά την αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο. Πάντα μπορούμε να βελτιώσουμε τις δεξιότητές μας ή ακόμη και να καλλιεργήσουμε μία νέα. Τι χρειαζόμαστε; Ένα πλάνο περίπου 18 μηνών και στη διάρκεια αυτού μία ώρα την ημέρα. Είτε πρόκειται για την εκμάθηση μίας νέας γλώσσας ή τη βελτίωση της γνώσης μας στους υπολογιστές ή τις δημόσιες σχέσεις. Κατά τη γνώμη της, πάντα υπάρχει προοπτική εξέλιξης.

02 Η Oprah Winfrey φροντίζει να διατηρεί planner για τις υποχρεώσεις της αλλά και για την υγεία της και το ευ ζην της. Μία ατζέντα μπορεί να οργανώσει έτσι τη μέρα μας (και κατ’ επέκταση τη ζωή μας) προκειμένου να αφιερώνουμε τον απαραίτητο χρόνο τόσο στη δουλειά μας όσο και σε ό,τι εξασφαλίζει την εύρυθμη ποιότητα της ζωής μας.

03 Η Gwyneth Paltrow δίνει μεγάλη βαρύτητα στο well being. Γι’ αυτό άλλωστε δημιούργησε και τη Goop, μία πλατφόρμα μέσω της οποίας μοιράζεται “μυστικά” που εγγυώνται το well being – και βλέπουμε πάνω της τα αποτελέσματα! Κι η Arianna Huffington “υμνεί” τη yoga, καθώς τη βοηθά να φέρει ισορροπία στην καθημερινότητά της. Φροντίζοντας το σώμα και την υγεία μας, αλλά και γνωρίζοντας πότε πρέπει να “πατάμε παύση” μπορούμε να επικεντρωθούμε με περισσότερη νηφαλιότητα κι αυτοπεποίθηση στους στόχους μας.

04 Και μία που είπα πως έχει σημασία να μάθουμε πότε πρέπει να πατάμε “pause”, η Victoria Beckham θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την καλλιέργεια της ενσυνείδησης (aka mindfulness), δηλαδή το πνευματικό well being. Ακόμη και λίγη ώρα διαλογισμού (σε οποιαδήποτε μορφή, είτε ασκήσεις αναπνοών είτε ένας περίπατος) μέσα στη μέρα, μπορεί να μας βοηθήσει να “καθαρίσουμε” το μυαλό μας και σταδιακά μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε πιο ψύχραιμα την κάθε κατάσταση.

Η οργάνωση είναι η βάση της αυτοβελτίωσης

05 Η αυτοβελτίωση πρέπει να είναι ένας μόνιμος στόχος σε όλη τη ζωή μας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως το να διεκδικούμε να γίνουμε καλύτεροι μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα εγγυάται όχι μόνο την επιτυχία αλλά και την ευτυχία. Διαβάζοντας βιβλία που μπορεί να μη διαβάζαμε υπό άλλες περιστάσεις ή παρακολουθώντας ομιλίες που μπορεί να προσπερνούσαμε … Μπορούν να μας δώσουν έναν νέο τρόπο σκέψης και να αποκομίσουμε νέες οπτικές. Ακόμη και μία ώρα την ημέρα μπορεί να καλλιεργήσει την εξέλιξή μας. Και με μία ευρύτερη αντίληψη, μπορούμε να πλησιάσουμε σταδιακά ακόμη περισσότερο τους στόχους μας.

06 Μία οργανωμένη ζωή είναι μία καλή ζωή. Η Emma Watson δηλώνει πως έχει ένα ημερολόγιο για το κάθε τομέα της ζωής της. Ενα για τις γνωριμίες της, ένα για συμβουλές που έχει δεχθεί, ένα για τη yoga της, ακόμη και για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της. Δεν είναι κακό να έχει κανείς πάνω από ένα ημερολόγιο… Καθώς μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσουμε συγκροτημένες τις σκέψεις μας, αντί να τις αφήνουμε να γίνονται… κουβάρι! Φυσικά η οργάνωση εκτείνεται και στο χώρο μας, όπως στο σπίτι και στη δουλειά ώστε ακόμη κι η πιο απλή ρουτίνα να κυλάει… “ρολόι”!

Το καλύτερο είναι πως αυτοί οι τομείς χρειάζονται να επενδύσουμε περισσότερο χρόνο παρά χρήμα. Τι μας εμποδίζει, λοιπόν, να γίνουμε κι εμείς (ακόμη) καλύτεροι;

You may also like