7 συμβουλές για καλή εντύπωση στο 1ο ραντεβού‏

Κι αφού χθές μιλήσαμε για τις δυσκολίες του dating μετά τα 30, ας δούμε σήμερα μερικές κινήσεις που θα βοηθήσουν στο να είναι πετυχημένη η πρώτη συνάντηση.

Η βραδιά του πρώτου ραντεβού πλησιάζει και από πλευράς styling είσαστε έτοιμες, αλλά αρκεί μια καλή εξωτερική εμφάνιση για να κερδίσετε τις εντυπώσεις; Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να υπάρξει και δεύτερη έξοδος, κατά τη γνώμη μου, είναι σημαντικό να δείξετε τον πραγματικό σας χαρακτήρα και φροντίστε να τον εντυπωσιάσετε -τόσο όσο- με την προσωπικότητά σας.  Μην υπερβάλλετε ούτε με την εμφάνισή σας ούτε με τα προσόντα σας. Δεν ξέρετε πώς μπορεί να το πάρει ο άλλος. Και σε καμία περίπτωση μην τον τρομάξετε…  Πάνω απ όλα χαμόγελο και καλή διάθεση…

  1. Άνεση: Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε πόντους είναι να φορέσετε κάτι κομψό, αλλά παράλληλα άνετο. Καλό το σέξι μίνι φόρεμα σε φλογερό κόκκινο, αλλά μπορεί να λειτουργήσει αντίθετα μια που είναι υπερβολικά τολμηρό για ένα πρώτο ραντεβού και επιπλέον σίγουρα θα σας κάνει να προσέχετε συνεχώς τις κινήσεις σας χωρίς να εστιάζετε στη συζήτηση που, κακά τα ψέματα, είναι και το πιο σημαντικό. Είπαμε, μην εμφανιστείτε και με την φόρμα σας όμως! Επιλέξτε κάτι που σας αρέσει πολύ, σας κάνει να νιώθετε άνετα, σας κάνει να αισθάνεστε όμορφη. Εν ανάγκη, ζητήστε τη συμβουλή μιας φίλης που ξέρει την γκαρνταρόμπα σας  και μπορεί να σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε!
  2. Στάση του σώματος: Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε την τοποθέτηση του σώματός σας κατά το ραντεβού. Προσπαθήστε να μην καμπουριάζετε και να μην στηρίζετε το κεφάλι σας στο ένα χέρι, ακόμη και αν νιώθετε χαλαρά και ευχάριστα, γιατί αυτό εκφράζει έλλειψη ενδιαφέροντος. Ισιώστε το κορμί σας, αυτό δεν θα σας δείξει μόνο ψηλότερη, αλλά παράλληλα εκφράζει δυναμισμό και ενδιαφέρον για το άλλο πρόσωπο και την βραδιά!
  3. Κομπλιμέντα: Στους άντρες τα κομπλιμέντα αρέσουν πολύ, ίσως περισσότερο από ότι στις γυναίκες, το ξέρατε αυτό; Ένα καλό σχόλιο για το ντύσιμό τους, θα τους χαλαρώσει, ειδικά αν είναι αυθεντικό και αν το πιστεύετε, μια που σίγουρα και εκείνος αφιέρωσε χρόνο για να σκεφτεί τι θα φορέσει. Προσοχή ωστόσο να μην το παρακάνετε γιατί έτσι θα φανείτε υπερβολικά ενθουσιώδης. Αν πάλι δεν το πιστεύετε πραγματικά, καλύτερα μην πείτε τίποτα!
  4. Ακούστε προσεκτικά: Δώστε βάση σε αυτά που λέει ο συνομιλητής σας. Διατηρήστε οπτική επαφή κοιτώντας τον στα μάτια, νεύστε καταφατικά και χαμογελάστε όσο εκείνος μιλάει. Ακούγεται προφανές, αλλά τα παραπάνω είναι σημάδια της γλώσσας του σώματος που δείχνουν ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά. Και πάλι, θέλει προσοχή, μην τον καρφώνετε με επιμονή, αυτό θα τον κάνει να νιώσει άβολα, και προσπαθήστε να μην τον διακόπτετε με ερωτήσεις όταν μιλάει γιατί έτσι θα φανείτε αγενής.
  5. Δείξτε ενδιαφέρον: Κάντε ερωτήσεις (τη σωστή στιγμή) σχετικά με την δουλειά του, τις άλλες ασχολίες του, τα χόμπι του, την οικογένειά του, τα ταξίδια που έχει κάνει ή θα ήθελε να κάνει. Μην φανεί σαν ανάκριση… (οι δημοσιογράφοι πολλές φορές παρασυρόμαστε και νομίζουμε ότι παίρνουμε συνέντευξη (το έχω κάνει… ζητώ συγνώμη!)
  6. Χαρείτε το: Είναι το πρώτο ραντεβού, χαλαρώστε και απολαύστε το! Αν όλα πάνε, αυτή την βραδιά θα την θυμόσαστε για πολύ καιρό αργότερα μια που η ρομαντική της διάθεση θα είναι σίγουρα μοναδική. Χαμογελάστε, αποφύγετε δυσάρεστα θέματα συζήτησης. Το πόσο σας ενοχλούν πράγματα στη δουλειά σας ή οι ΠΡΩΗΝ σας, δεν χρειάζεται να αναφερθούν…  και δημιουργήστε μαζί μια αξέχαστη και όμορφη εμπειρία!
  7. Ευγένεια: Οι καλοί τρόποι επιβάλλονται πάντοτε, ειδικά στο πρώτο ραντεβού! Μην κάνετε αγενείς ερωτήσεις, βάλτε το κινητό στο αθόρυβο (προκειμένου να το ξεχάσετε για λίγες ώρες), μην το παρακάνετε με το αλκοόλ (και ας είσαστε αγχωμένη), και βέβαια ευχαριστείστε τον στο τέλος για την υπέροχη βραδιά.

Αν περάσατε εσείς καλά, είναι σίγουρο ότι και ο άλλος το έχει απολαύσει… Κι αν δεν έρθει το δεύτερο ραντεβού, τουλάχιστον είχατε μία ευχάριστη βραδιά!

 

You may also like