Ενδυναμώνουμε τη σχέση μας… με γυμναστική!

Μερικές ιδέες για να γυμναζόμαστε παρέα – το λες και Valentine’s Day resolution!

               Σήμερα η μέρα εμπνέει για ραντεβού για φαγητό, για έναν περίπατο ή ακόμη και για… εορτασμό κατ’ οίκον! Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως ο έρωτας πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν, αν το γιορτάζατε με μία συνήθεια ώστε και η σχέση σας να είναι ακόμη πιο ισχυρή αλλά… και η καλή σας υγεία να επωφεληθεί; Παρακάτω σας έχω μερικές προτάσεις για το πώς μπορείτε να κάνετε την καθημερινή σας γυμναστική ακόμη πιο θελκτική, πολύ απλά γιατί θα τη μοιράζεστε μαζί του/της!

               01 Βάρη κι αντιστάσεις. Κάνοντας μαζί με τον/τη σύντροφό μας τις ασκήσεις βαρών όχι μόνο κινητοποιεί ο ένας τον άλλον αλλά μπορούμε να παρατηρούμε αν σηκώνουμε τα κατάλληλα βάρη κι  αν η στάση του σώματός μας είναι σωστή. Επίσης μπορεί να ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον όταν κάποιος από τους δύο νιώθει κουρασμένος πριν καλά καλά τελειώσει το σετ. Επίσης μπορούμε να κάνουμε μαζί ασκήσεις με ιατρικές μπάλες ή λάστιχα αντίστασης.

               02 Jogging. Είναι πολύ πιο εύκολο να βγούμε για τρέξιμο όταν έχουμε παρέα και ποια καλύτερη από οτν/τη σύντροφό μας; Αρκεί να επιλέξουμε τη διαδρομή κι είναι μάλιστα ιδανικό αν είναι στην παραλία ή στο πάρκο. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διπλανούς διαδρόμους στο γυμναστήριο. Φροντίζουμε, βέβαια, οι ρυθμοί μας να είναι ερναρμονισμένοι ώστε να μπορούμε και να συζητάμε άνετα.

               03 Tennis. Ειδικά για τους τύπους που θέλουν και λίγο… αγωνιστικό ενδιαφέρον στη γυμναστική τους, το tennis ζευγαριών είναι μία εξαιρετική επιλογή, γιατί το ζευγάρι συνεργάζεται διεκδικώντας νίκη επί του αντίπαλου ζευγαριού. Επιπλέον, το tennis είναι μία από τις καλύτερες cardio προπονήσεις και παράλληλα τονώνει όλο το σώμα.

               04 Χορός. Αν θέλουμες η προπόνησή μας να συνδυάζει και διασκέδαση, τότε ο χορός είναι η καταλληλότερη γυμναστική. Ειδικά οι χοροί όπως η salsa συνδυάζουν τη σωματική δραστηριότητα με αισθησιασμό. Ακόμη, ο χόρος απελευθερώνει επιπλέον ντοπαμίνη, την ορμόνη της ευχαρίστησης – ε, δεν είναι κι αυτός καλός λόγος, πετάω τώρα το πληκτρολόγιο και παραιτούμαι!

               05 Kickboxing. Ένα άθλημα πολεμικών τεχνών είναι ό,τι πρέπει για να μας “καθαρίσει” από την ένταση και ταυτόχρονα είναι μία ευκαιρία να μάθουμε μία νέα δεξιότητα. Μπορούμε να εξασκήσουμε μία σειρά κινήσεων με τον/τη σύντροφό μας με αποτέλεσμα να κινητοποιείται και να τονώνεται όλο το σώμα. Φυσικά θυμόμαστε πως γυμναζόμαστε μαζί του/της κι όχι εναντίον του/της!

               Extra: Δεν ξεχνάμε να χαλαρώνουμε παρέα. Όσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η προπόνηση με τον/τη σύντροφό μας, εξίσου σημαντική είναι κι η αποκατάσταση του σώματος μετά από αυτήν. Οπότε μπορούμε να κανονίζουμε να απολαύσουμε ένα μασάζ, μερικές διατάσεις ή ακόμη και μία επίσκεψη σε τζακούζι μαζί του/της. Φυσικά ακόμη και το ζεστό ντους ή το αφρόλουτρο μπορεί να είναι ακόμη πιο χαλαρωτικό και βεβαίως… τονωτικό για τη σχέση μας! ;)

You may also like