Πως να συγκεντρωθείς τώρα που δουλεύεις από το σπίτι

Αν ανήκεις και εσύ στους ανθρώπους που λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό έχεις την δυνατότητα να δουλεύεις από το σπίτι, τότε καλά θα κάνεις να συνεχίσεις να διαβάζεις το άρθρο. Ένα σημαντικό “πρόβλημα” που θα καταλάβεις από τις πρώτες μέρες που θα είσαι πίσω από ένα laptop  για αρκετές ώρες, είναι η δυσκολία της συγκέντρωσης. Όπως και να το κάνουμε το σπίτι δεν είναι σαν τον χώρο της εργασίας μας, αλλά μάλλον για τις επόμενες θα πρέπει να τον μετατρέψουμε.

Παρακάτω ακολουθούν εύκολοι τρόποι για να συγκεντρωθείς και να βγάλεις χωρίς δυσκολίες τη δουλειά που πρέπει.

  1.  Μείνε ανενεργός από τα social media

Αν δεν χρειάζεσαι στη δουλειά σου τα social media, προσπάθησε να μην μπαίνεις σε αυτά χωρίς λόγο. Η αλήθεια είναι ότι θα χάσεις πολύτιμο χρόνο και η δουλειά σου μόνο πίσω θα πάει. Βάλε στόχο να τελειώσεις νωρίς έτσι ώστε μετά να είσαι ελεύθερος και χαλαρός να μπεις στο Facebook, στο Instagram κτλ.

  • Όρισε ένα συγκεκριμένο χώρο για να δουλεύεις

Το καλό είναι να ξυπνάς, να φτιάχνεις το καφέ σου και να ξεκινάς αμέσως δουλειά. Προσπάθησε να ορίσεις ένα συγκεκριμένο χώρο που θα δουλεύεις (στο σαλόνι, στην κουζίνα κτλ.) έτσι ώστε να μην χάνεις χρόνο και κάθε μέρα να αναρωτιέσαι που θα δουλέψεις. Διάλεξε ένα χώρο φωτεινό, που θα σου φτιάχνει την διάθεση και θα σε ωθεί να δουλέψεις.

  • Θέσε τα όρια σου

Αν δεν είσαι μόνη ή μόνος στο σπίτι σου και συγκατοικείς με πολλούς ανθρώπους τότε πρέπει να θέσεις τα όρια σου. Ενημέρωσε τους ότι για κάποιες ώρες δεν θα ήθελες να σε ενοχλούν ή να σε διακόπτουν χωρίς σοβαρό λόγο. Έχεις δουλειά και πρέπει να συγκεντρωθείς!

  • Κάνε διαλλείματα

Είναι αδύνατον να είσαι συγκεντρωμένος για πολλές ώρες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου. Καλό θα είναι ανά τακτά διαστήματα να κάνεις διαλλείματα είτε για να φας κάτι είτε για να κάνεις λίγο γυμναστική ή ακόμα για να χαλαρώσεις και να ακούσεις μουσική.

  • Απόφυγε τις αναβολές

Αν αναβάλλεις πράγματα στο γραφείο φαντάσου πόσες δουλειές θα αναβάλλεις στο σπίτι σου. Το μυστικό κρύβεται στον σωστό προγραμματισμό  και στα deadlines που πρέπει να βάζεις. Γιατί όχι κράτα σημειώσεις και κατάγραψε όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας, τις οποίες θα σβήνεις μια – μία αφού τις ολοκληρώσεις.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ / PEXELS.COM

You may also like