4 τρόποι να αντιμετωπίσεις τους αρνητικούς ανθρώπους γύρω σου

Και εκεί που έχεις ξυπνήσει με την καλύτερη διάθεση και έχεις ένα τεράστιο χαμόγελο μέχρι τα αυτιά… Όλα αλλάζουν με το που ανταλλάξεις μια ή και περισσότερες κουβέντες με συγκεκριμένα πρόσωπα είτε της προσωπικής είτε της επαγγελματικής σου ζωής. Και δεν είναι το γεγονός ότι δεν τους συμπαθείς ή στην πραγματικότητα έχεις κάτι μαζί τους… Αλλά η στάση και η αύρα τους είναι τόσο αρνητική, που είναι σχεδόν απίθανο να μην επηρεαστεί η ψυχολογία σου. Κοίταξε τους στα μάτια, μίλα και το σημαντικότερο αντιμετώπισε τους εδώ και τώρα!

Πες όχι στους αρνητικούς ανθρώπους, πες ναι στην ψυχική σου ηρεμία:

1. Θέσε τα προσωπικά σου όρια

Το ακούς και το ξανακούς, το διαβάζεις και το ξαναδιαβάζεις, αλλά ποτέ δεν το κάνεις. Όταν καταφέρεις τα θέσεις τα προσωπικά σου όρια στον απέναντι σου και δη στον αρνητικό άνθρωπο απέναντι σου, θα απορήσεις με τον εαυτό σου που τόσα χρόνια δεν το τολμούσες. Επειδή κάποιος έχει γενικά αρνητικά συναισθήματα, σκέψεις κι αυτό βγαίνει στο λόγο και στις πράξεις του… Δεν σημαίνει ότι και εσύ πρέπει να τον ακούσεις και να πάρεις απλόχερα τόση κακή ενέργεια. Πες όχι σε ορισμένες καταστάσεις. Άλλαξε τη κουβέντα ή ακόμα μοιράσου ότι δεν θες να συμμετέχεις σε μια συζήτηση που δεν νιώθεις καλά μέσα σε αυτή.

2. Μην βασίζεσαι στην γνώμη και στην κριτική των άλλων

Είναι απλό! Όταν κάποιος λέει τη γνώμη του ή κάνει κριτική για την προσωπική σου ζωή, θα την κάνει με γνώμονα τα δικά του πιστεύω . Πιθανότατα να δώσει συμβουλές σύμφωνα με αυτά που έχει ζήσει ο ίδιος. Αν έχει αρνητική άποψη για τα πάντα, το ίδιο θα κάνει και με εσένα και στο τέλος εσύ θα αναρωτιέσαι γιατί καταλήγεις να νιώθεις ενοχές και να αισθάνεσαι down. Αν κάποιος θέλει να συμβουλέψει ας το κάνει, αυτό όμως που έχεις να κάνεις εσύ είναι να το φιλτράρεις και να μην το πάρεις προσωπικά. Άκουσε τη δική σου εσωτερική φωνή και αποφάσισε βάζοντας πάντα τα δικά σου ΘΕΛΩ (όχι του άλλου).

3. Να είσαι πάντα προετοιμασμένη

Όταν λέμε να είσαι προετοιμασμένη, εννοούμε να περιμένεις – όπου και αν είσαι, ότι και αν κάνεις – ότι θα λάβεις μια αρνητική αντίδραση. Και δεν σου προτείνουμε να είσαι συνεχώς υποψιασμένη και προκατειλημμένη… Αλλά να έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά σε εκείνους που ‘’διψούν’’ να διοχετεύσουν τον αρνητισμό τους στους άλλους ανθρώπους.

4. Μην ξεχνάς την αισιοδοξία σου

Είναι οι άλλοι απαισιόδοξοι και αρνητικοί; Τότε ‘’πολέμησε τους’’ με την αισιοδοξία και με όσα άλλα θετικά συναισθήματα μπορείς να νιώσεις. Βρες τη φωτεινή και θετική πλευρά σου και προσπάθησε να την κρατήσεις γερά, ότι και αν συναντήσεις μπροστά σου. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά θα σε ανταμείψει όταν καταφέρεις να φτάσεις στο τέλος του.

Featured image: @oliviapalermo / instagram

You may also like