6 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΣΑΣ

Σε όλους μας έχει τύχει να έχουμε έναν φίλο ή μία φίλη που να μην αισθάνεται καλά και να θέλουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε αλλά η απάντηση βρίσκεται στα πιο απλά πράγματα.


1. Καφές/Φαγητό

Είτε πιείτε καφέ είτε όχι, το ζήτημα είναι να βγείτε λίγο έξω, να τα πείτε, να βγάλει κι εκείνη από μέσα ο,τι την προβληματίζει με μεγαλύτερη άνεση. Ακόμα και να μην είναι σε διάθεση να μιλήσει, μία έξοδος θα την κάνει να πάρει το μυαλό της λίγο από αυτά που την προβληματίζουν.


2. Σινεμά

Μία ωραία ταινία μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος όταν θέλουμε να ξεχαστούμε από αυτά που μας βαραίνουν, γιατί μας μεταφέρει νοητικά στο δικό της κόσμο. Σε περίπτωση που η φίλη σας δεν είναι του σινεμά, μία παράσταση στο θέατρο, ένα πρόγραμμα γυμναστικής ή κάποια άλλη δραστηριότητα που ξέρετε ότι της αρέσει, θα είναι η ιδανική εναλλακτική.


3. Stayin

Εάν βρίσκεται σε μία κατάσταση που νιώθει ότι δε θέλει να βγει έξω, είτε γιατί θέλει να κλειστεί στο σπίτι της είτε γιατί δεν μπορεί τη φασαρία που θα επικρατούσε σε κάποιο μαγαζί, προσκαλέστε τη στο σπίτι σας ή προσφερθείτε να πάτε στο δικό της.


4. Τηλέφωνο

Απλά και μόνο να είστε εκεί και να σηκώσετε το τηλέφωνο, όταν εκείνη χρειάζεται να μιλήσει, πολλές φορές είναι αρκετό για να ανακουφίσει την κατάσταση. Ειδικά όταν εκείνη δεν είναι σε θέση να κάνει τα προηγούμενα τρία.


5. Μία καλή κίνηση

Εξωτερικές δουλειές, όπως σούπερ μάρκετ ή πληρωμές λογαριασμών, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα όταν έχεις έγνοιες και προβληματισμούς. Μία καλή κίνηση λοιπόν θα ήταν να προσφερθείτε να τακτοποιήσετε κάτι από αυτά, εάν υπάρχει, ώστε να την απαλλάξετε από περιττές σκοτούρες.


6. Χρόνος

Εάν δε θέλει τίποτα από τα παραπάνω και νιώθει απλά την ανάγκη να κάτσει μόνη της, μην την πιέζετε πολύ. Λίγος χρόνος με τον εαυτό της, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις, μπορεί να έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Σίγουρα η οικογένεια και οι φίλοι είναι εκεί για τις δύσκολες στιγμές, αλλά κάποιες φορές μας κάνει καλό να μένουμε μόνοι με τις σκέψεις μας.

Featured image: freepik.com/@javi-indy

You may also like