8 tips που θα σας… απογειώσουν στο κρεβάτι!

 

               Είναι εκείνη η στιγμή που νιώθεις πως τα πάντα γύρω σου παγώνουν, εκτός από εσένα κι εκείνον. Κι όμως, αυτή η στιγμή δεν έρχεται πάντα. Ο λόγος για τον οργασμό που, μπορεί να απουσιάσει ακόμη κι όταν η κατάσταση στο κρεβάτι είναι 100% hot! Κι επειδή είναι πολύ πιθανό να περνούν διάφορες σκέψεις από το μυαλό σου, σε σταματάω εδώ και σε παροτρύνω να διαβάσεις τις επόμενες γραμμές προτού ανησυχήσεις χωρίς λόγο!

01 Όσο πιο “σφιγμένη” είσαι πριν ακόμη βγάλεις τα ρούχα σου για να χωθείς στο κρεβάτι, τόσο πιο δύσκολα θα επέλθει ο οργασμός. Μπορεί αυτός να είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης και μίας ευάλωτης αίσθησης, όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πιέσεις τον εαυτό σου. Αν ένα ζεστό μπάνιο ή μία cozy ατμόσφαιρα με κεριά σου δώσει την ευκαιρία να χαλαρώσεις το σώμα σου και να νιώσεις απόλυτα τον εαυτό σου, τότε εκμεταλλεύσου το.

02 Ο οργασμός δεν είναι αυτοσκοπός, όσο αντικρουόμενο κι αν αυτό ακούγεται. Είναι προτιμότερο να εστιάσεις σε ό, τι συμβαίνει στη στιγμή, είτε πρόκειται για την ανάσα σου ή το ρυθμό της καρδιάς σου παρά να σκέφτεσαι τι άλλο πρέπει/μπορείς να κάνεις για να φτάσεις στην κορύφωση. Όσο πιο πολύ αφουγκράζεσαι τις αισθήσεις σου, τόσο πιο χαλαρή θα είσαι και, κατά συνέπεια, θα επιτευχθεί πιο εύκολα ο οργασμός.

03 Ακόμη κι αν κάποια σκέψη που σε αγχώνει εισβάλλει στο μυαλό σου στη διάρκεια της πράξης κι ενόσω βιώνεις σωματική ευχαρίστηση, είναι σημαντικό να μην την αγνοήσεις ή την καταπιέσεις. Κάπως έτσι “χτίζεται” η ενσυνειδητότητα: αποδεχόμαστε την όποια σκέψη και, ακόμη κι αν είναι από εκείνες που μας ανησυχούν και την αναγνωρίζουμε χωρίς να την κρίνουμε κι επιστρέφουμε σε ό,τι ζούμε την εκάστοτε στιγμή. Με λίγα λόγια, φροντίζεις να ζεις τη στιγμή που βιώνεις.

04 Ενίοτε “χάνουμε” οργασμούς επειδή εστιάζουμε στο πώς μπορεί να φαντάζεται ο σύντροφός μας την κορύφωσή μας, ή ακόμη και το πότε. Επιγραμματικά, εστιάζουμε στο τι θα σκεφτεί εκείνος παρά το τι  νιώθουμε εμείς. Είναι σημαντικό, επομένως, να σιγουρευτείς πως ο σύντροφός σου δε σε πιέζει (έστω έμμεσα), όπως επίσης είναι βασικό να μπορείς να μιλήσεις μαζί του για τις όποιες ανησυχίες έχεις. Αν παρ’ όλα αυτά αντιμετωπίζει τον οργασμό σου ως επιβεβαίωση για τον ίδιο, τότε μάλλον πρέπει κάτι (ή μάλλον κάποιος!) να αλλάξει!

05 Δε χρειάζεται να είσαι ειδική στη yoga ή τις τεχνικές χαλάρωσης, όμως η αναπνοή σου είναι εκείνη που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να νιώσεις πιο έντονα τον αισθησιασμό και τη διέγερση. Οι δε βαθιές ανάσες ενεργοποιούν το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο συνδέεται με όλα τα όργανα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Και οι νευρικές απολήξεις του δέρματος παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη σεξουαλική διέγερση!

06 Είναι καιρός να το πω (ξανά): ο αυνανισμός δεν είναι ταμπού! Εξερευνώντας το σώμα σου και ερχόμενη σε οργασμό μόνη σου σε βοηθάει να καταλάβεις ποια αγγίσματα μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορύφωση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφιερώσεις λίγα λεπτά στο κορμί σου και να αφήσεις την περιέργειά σου να ικανοποιηθεί.

07 Μπορεί ένα γρήγορο session με τον σύντροφό σου να είναι kinky, όμως η αλήθεια είναι πως δεν ανταποκρίνονται όλοι εξίσου στον ίδιο χρόνο. Κι όχι, ταινίες όπως οι “Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι” (Γαϊδάρ’, συμπληρώνω τον τίτλο!) είναι πέρα για πέρα αποπροσανατολιστικές και οπωσδήποτε μη ρεαλιστικές. Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν περίπου είκοσι λεπτά προκαταρκτικών πριν την πράξη, ενώ επίσης αναφέρουν πως η γυναίκα μπορεί να χρειαστεί ακόμη κι είκοσι λεπτά διέγερσης μέσω της κλειτορίδας για να οδηγηθεί σε οργασμό. Ακόμη κι έτσι, όμως, κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά στο σεξ, επομένως μη φοβηθείς να… πάρεις το χρόνο σου!

08 Κι όμως, δε χρειάζεται να απολαμβάνει σιωπηλά, αλλά το αντίθετο: ενδείκνυται να βγάλεις και μία φωνούλα! Δε λέω απαραίτητα για ηχητικά εφέ που παραπέμπουν σε κάποιες συγκεκριμένες ταινίες, όμως η αλήθεια είναι πως ο συνδυασμός κίνησης και (φωνητικής) έκφρασης μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα στον οργασμό. Αν και, αν όντως είσαι χαλαρή και όντως νιώθεις τη στιγμή, η φωνούλα θα βγει αβίαστα! ;)

Πρωτίστως, όμως, πρέπει να αντιληφθείς πως το σεξ είναι διασκέδαση για σένα και τον σύντροφό σου. Ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί ο οργασμός (τουλάχιστον, ίσως όχι όπως φανταζόσουν) δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά ήρθες πιο κοντά στον άνθρωπό σου. Κανείς δε σου λέει πως δε μπορεί να συμβεί την επόμενη φορά. Αρκεί να μην αποκτήσεις εμμονή και απλά να απολαμβάνεις την συνύπαρξη με το σύντροφό σου στο έπακρο.

You may also like