ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ…

Αλήθεια, εσείς πιστεύετε στις δεύτερες ευκαιρίες; Αν κάποιος άνθρωπος σας απογοητεύσει, αισθανθείτε ότι σας έχει προδώσει, πόσο εύκολα το συγχωρείτε και το παραβλέπετε; Ή μάλλον το παραβλέπετε και προχωράτε όπως πριν συμβεί το γεγονός που σας στεναχώρησε;

Η δεύτερη ευκαιρία στις σχέσεις είναι ένα ζήτημα που χωράει μεγάλη, πολύ μεγάλη συζήτηση, η οποία φυσικά θα έχει αντιφάσεις και αντιθετικές μεταξύ τους απόψεις. Και μιλάμε για κάθε είδους σχέση. Ο καθένας ανάλογα με τις εμπειρίες του έχει και διαφορετικές απόψεις.

Έχω ακούσει να λένε ότι το να δίνεις δεύτερη ευκαιρία, σημαίνει αδυναμία χαρρακτήρα, άλλοι υποστηρίζουν ότι δείχνει ότι έχεις μεγάλη καρδιά και ξέρεις να συγχωρείς.
Στις προσωπικές μου σχέσεις και στις φιλικές έχω δώσει και δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες… Γιατί πίστευα ότι ο άνθρωπος μπορεί να μετανιώσει για μια κακή στιγμή και να αλλάξει συμπεριφορά. Δυστυχώς δεν ισχύει… Τουλάχιστον όχι συχνά! Όχι ότι σήμερα δεν θα ξανάκανα κάποια λάθη και πάλι, αλλά λέμε τώρα.
Εκεί όμως που είμαι απόλυτη είναι στα επαγγελματικά! Υπάρχουν λάθη που κάνεις ή κάνουν και στιγματίζουν την πορεία σου ή τη σχέση σου με τους συνεργάτες σου!

“Κακός” άνθρωπος =”Κακός” επαγγελματίας ;

Έχω κάνει λάθη και δεν εμπιστεύτηκα τι ένστικτο μου! Έπρεπε να είχα φύγει αμέσως… Όταν έβλεπα ότι δεν με σέβονταν ως άνθρωπο, ως επαγγελματία …γιατί φυσικά το ένα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το άλλο!!! Πώς να γίνει διαφορετικά; Μπορείς να είσαι καλός άνθρωπος και κακός επαγγελματίας; Μμμμ δύσκολο … Γιατί οι αρχές και οι αξίες σου δεν σου επιτρέπουν να μην είσαι σωστός στις υποχρεώσεις σου! Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις και οι περιπτώσεις λάθους. Αλλά η κακή συμπεριφορά μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον, ειδικά αν είναι σε μόνομη βάση, σημαίνει ότι δεν ξέρεις να σέβεσαι και να εκτιμάς τους γύρω σου. Και φυσικά όταν εργάζεσαι μέσα σε μια ομάδα, οφείλεις να σέβεσαι τους συνεργάτες σου και τους ανώτερους σου, ιεραρχικά. Και να εμπνέεις και σεβασμό στους υπόλοιπους… γιατί τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Αλλά όλα αυτά είναι “πράγματα” που μαθαίνεις από το σπίτι σου και στις συνέχεια μέσα από τα “χαστουκάκια” που μπορεί να φας κατά τη διάρκεια της συνεργασίας σου με κάθε λογής ανθρώπους…

Ό,τι κι αν συμβαίνει, μην ξεχνάτε να χαμογελάτε… κάνει καλό στην υγεία και είναι μεταδοτικό! Κάποιος φίλος μού έλεγε “Εσύ χαμογέλα, κι άσε τους άλλους να ανησυχούν!”

Τα φιλιά μου,

Κ.

Υ.Γ. Άλλωστε γιορτές έρχονται, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν “μάθημα ζωής” για πολλούς από εμάς… Ας κάνουμε τα ξεκαθαρίσματά μας, για να ξεκινήσει η νέα χρονιά, με τους σωστούς ανθρώπους γύρω μας!You may also like