Ποιά είναι 5 Σημεία που ξεχνάμε συνήθως να βάλουμε αντηλιακό;

Οι περισσότεροι θεωρούν πως από τη στιγμή που έβαλαν λίγο αντηλιακό πάνω στο δέρμα τους, αυτομάτως προστατεύτηκαν 100% από τον ήλιο. Αλλά η εφαρμογή του αντηλιακού είναι τέχνη. Ok, δεν είναι και πυρηνική φυσική, αλλά δεν μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε και τόσο χαλαρά. Και δυστυχώς κάπως έτσι, μαθαίνουμε με την σκληρή μέθοδο πως κάποια σημεία μας ξέφυγαν, με αποτέλεσμα να καούμε. Έστω τοπικά.

  • Το σημείο του σβέρκου είναι ίσως το πιο γνωστό. Την έχουμε πατήσει πολλοί και κάπως έτσι μάθαμε, πως πρέπει να βάζουμε αντηλιακό σε όλο τον αυχένα μέχρι εκεί που ξεκινάνε τα μαλλιά. Άλλωστε όταν επιστρέψουμε στο σπίτι, θα λουστούμε ούτως ή άλλως, οπότε δεν μας νοιάζει να λερωθούν.
  • Το κεφάλι μας, είναι εξίσου βασικό σημείο αν και λίγο παραμελημένο. Δεν συζητούμε φυσικά την περίπτωση του ξυρισμένου ή άτριχου κεφαλιού, στην οποία εννοείται πως πρέπει να εφαρμόζεται πολύ τακτικά αντηλιακό με πολύ υψηλό δείχτη προστασίας και εννοείται πως το ανοιχτόχρωμο καπέλο κρίνεται τουλάχιστον απαραίτητο. Αλλά ακόμα και αν έχουμε μια πλούσια κόμη, μην απατάστε πως σας προστατεύει και από τον ήλιο. Το καπέλο κρίνεται και σε αυτή την περίπτωση πολύ βασικό για να προστατέψει το τριχωτό της κεφαλής. Να θυμάστε, πως ο ήλιος περνάει και στα πιο απίθανα σημεία. Υπάρχουν -πλέον- πολλά αντηλιακά για τα μαλλιά που τα προστατεύουν από τον ήλιο.
  • Πόσοι από εσάς θυμάστε να έχετε βάλει κάποια στιγμή στη ζωή σας, αντηλιακό στα αυτιά; Τα πτερύγια των αυτιών, είναι εκτεθειμένα πάντα και παντού. Επίσης το δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ ευαίσθητο. Οπότε την επόμενη φορά που θα εφαρμόσετε το αντηλιακό του προσώπου σας, θυμηθείτε και αυτό το σημείο.

Τα 2 “χ” που δεν πρέπει να ξεχνάμε

  • Τα χείλη είναι τα επόμενα στη λίστα μας. Φυσικά και υπάρχουν αντηλιακά χειλιών. Και φυσικά και δεν μιλάμε για ένα ακόμα lip balm. Τα συγκεκριμένα προϊόντα προστατεύουν, φροντίζουν και ενυδατώνουν τόσο τα ίδια τα χείλη μας, όσο και την περιοχή γύρω από αυτά, προλαμβάνοντας τις αντιαισθητικές γραμμές που προκύπτουν από την αφυδάτωση.
  • Το εσωτερικό των χεριών, τόσο στο πήχη όσο και στο μπράτσο, είναι ένα σημείο που αμελούμε να ενυδατώσουμε με την κρέμα μας, και συνεχίζουμε να ξεχνάμε και με το αντηλιακό μας. Από εδώ και πέρα, δώστε λίγη σημασία γιατί βρίσκεται και αυτό σε πολύ υψηλές θέσεις εγκαυμάτων. Εφαρμόστε το αντηλιακό και ξαπλώστε για λίγη ώρα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι για να απορροφηθεί το προϊόν.

Featured image: unsplash.com/@notquitemax

You may also like