Η Ευτυχία βρίσκεται στα χέρια μας…

Γλυκιά μου “ευτυχία” έπεσες θύμα και’συ…Παραποίησης και παρερμήνευσης. Οι άνθρωποι τείνουν να σε μπερδεύουν. Να σε συνδέουν με ανθρώπους και καταστάσεις. Και κυρίως με αυτά που τους κάνουν να νιώθουν. Για τους γύρω τους. Για τον κόσμο τους. Μα κυρίως για τον ίδιο τους τον εαυτό. Ευτυχία λοιπόν. Ευτυχία ορίζεται ως η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του. Δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία. Υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας. Και αυτό γιατί διαφορετικά, θα κινδύνευε να χάσει την μαγεία της και την μοναδικότητά της. Έχουμε το κακό συνήθειο άλλωστε, οτιδήποτε μόνιμο να το θεωρούμε δεδομένο. Υπάρχει κάποιο μυστικό γύρω της; Κάποιος κανόνας; Κάποιος τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά της; Όχι. Γιατί ο καθένας μας, την αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

Για’μένα, ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βρίσκει τα όνειρά του. Εκείνος που μπορεί να εντοπίζει τα πράγματα που τον εξιτάρουν. Που τον κάνουν να νιώθει τόσο όμορφα μόνο με τη σκέψη τους. Γιατί αυτό είναι το δυσκολότερο πράγμα στο κόσμο. Και για’μένα προσωπικά αυτό είναι και το βασικότερο βήμα προς τη προσωπική ισορροπία.

Αν μπορώ να σε συμβουλεύσω ως προς κάτι, αυτό είναι να μη στηρίζεις, την ευτυχία σου σε ανθρώπους και σε αντικείμενα. Φτιάξε εσύ την ευτυχία σου. Δημιούργησέ την. Όλα είναι εφήμερα, όλα είναι προσωρινά. Τα όνειρα όμως; Τα όνειρα και οι στόχοι, είναι αυτά που σου δίνουν λόγο να ελπίζεις. Και ναι, οι αποτυχίες που θα έρθουν, πρόκειται να πονέσουν πολύ. Αλλά οι επιτυχίες, θα επουλώσουν τα πάντα, Και τότε θα νιώσεις τόσο ολοκληρωμένος και γεμάτος που τίποτα δεν θα σε σταματάει.

Βρες λοιπόν όλα αυτά που πάντα ήθελες να δεις, να γευτείς και να υλοποιήσεις και σταμάτα να τα αναβάλεις. Πάρε την ζωή σου, στα δικά σου χέρια. Και κάντην όσο πιο ευτυχισμένη μπορείς. Carpe diem λοιπόν!

 

You may also like